wo 2 mei 2018

Vorming en toerusting: Klinkerfonds

Locatie: 
 In de Kapel van de Prinsekerk
Tijdstip: 
 20:00

Hoe gaat het nu met de uitgeprocedeerde asielzoekers in Rotterdam?

Drie jaar geleden was een aantal vrijwilligers bij ons op bezoek dat zich inzet voor de uitgeprocedeerde asielzoekers in Rotterdam. Uitgeprocedeerden worden opgepakt en gevangen gezet in het uitzetcentrum. Als dat uitzetten naar het land van herkomst niet lukt, worden zij na enige tijd zonder enige voorziening de straat op gestuurd: op de klinkers gezet. Daarom heet het fonds waar de vrijwilligers uit putten om deze mensen bij te staan het Klinkerfonds. Wij collecteren er regelmatig voor.

Op woensdag 2 mei komen de vrijwilligers van het Klinkerfonds opnieuw bij ons langs. Wat is er in die drie jaar veranderd? Is er iets veranderd? We zullen verhalen horen, van de vrijwilligers en wellicht ook van enkele asielzoekers zelf. We maken kennis met een vaak schrijnende wereld die ver van ons af staat en waar we met onze neus bovenop leven, omdat we het lef willen hebben de ogen niet te sluiten.

De Commissie Vorming en Toerusting nodigt u van harte uit om kennis te maken met het Klinkerfonds of om de kennismaking te hernieuwen.

terug