woensdag 18 mei 2022

Gespreksmiddag: HELP! Ik word oud.

Locatie: 
 de Kapel van de Prinsekerk
Tijdstip: 
 14:00

Gespreksmiddag rond het thema HELP! Ik word oud.

We zien het om ons heen en ervaren het aan den lijve: oud worden is lastig. Van kinds af aan hebben veel van ons geleerd dat jij ertoe doet als je er voor een ander bent. De Bijbel zegt ons dat en je hoort het in veel preken: met elkaar, voor elkaar, in navolging van Jezus. Het werk dat we doen en vooral hoe we het doen, bepaalt wie we zijn, vormt als het ware de zin van ons bestaan. En dan word je oud, nemen je krachten af, kan je misschien niet meer zo ver lopen en is er ander ongemak, en moet je je stukje bij beetje terugtrekken uit het actieve leven. Hoe kan je dan nog spreken van een zinvol bestaan?
In deze gespreksmiddag praten we met elkaar over de pijn van het stukje bij beetje afscheid nemen, over wat je rest en hoe je de toekomst tegemoet wilt treden. Hoe krijg je weer zin in de dagen die komen?
Misschien is dit allemaal veel te ambitieus om in één middag over te praten en moet er een vervolg komen. We zien het wel. Laten we maar beginnen met het delen van ervaringen en luisteren naar elkaar.

ds. Iet Buijser

terug