Groet uit de Prinsekerk Groet uit de Prinsekerk
WEEKBRIEF 39-2023 van de wijkgemeente De Prinsekerk

BIJ DE DIENSTEN
Zondag 24 september, om 10.00 uur vieren wij de eredienst in de Kapel. We vieren in deze dienst het heilig Avondmaal. De voorganger is ds. Iet Buijser.

De erediensten worden uitgezonden via facebook en via kerkdienstgemist.

DOOR DE WEEK
maandag 25 september
van 13.30 tot 15.30 uur: de cantorij repeteert in de Kapel onder leiding van Jolanda Zwoferink.

vrijdag 29 september
vanaf 14.00 tot 16.00 uur: tijdens de Open Kapel wordt de najaarsmarkt opgebouwd. U bent van harte uitgenodigd om te helpen, maar er staat ook altijd een tafel waar u terecht kunt voor koffie en thee.

zaterdag 30 september
van 10.00 tot 15.00 uur: de najaarsmarkt in de Kapel en op de hof of in de lokalen.
Altijd gezellig en tegen kleine prijsjes is er van alles te koop, van boeken tot koeken en ook nog kleren en handige of mooie spullenboel.
We hopen u te ontmoeten.

BERICHT VAN OVERLIJDEN
19 september is Leen Oosterom gestorven. Ook al zagen we hem niet vaak meer in de Kapel, hij was en bleef een betrokken lid van onze gemeente.
Zijn leven is geleefd. Zijn leven is in de hand van God geborgen.

De afscheidsdienst is op woensdag 27 september om 15.30 uur op Hofwijk, Delftweg 230, Rotterdam.
Voorzover nu bekend, is er een korte dankdienst voor het leven waarin ds. Iet Buijser voorgaat, met aansluitend een gedachtenis door familie en vrienden. Jolanda Zwoferink bespeelt het orgel.

OM NAAR UIT TE KIJKEN
Zondag 1 oktober, om 10.00 uur: eredienst in de Kapel.
De voorganger is Aad van Endhoven.

Maandag 2 oktober, vanaf 14.00 uur: Bijbelbabbels in het Achterom. Met toelichtingen en verhelderende samenvattingen lezen we verder in het boek van Rochus Zuurmond over de apostolische geloofsbelijdenis ‘Niet te geloven’. En natuurlijk praten we over de visie van Zuurmond en hoe je het misschien ook anders kunt zien.

Donderdag 5 oktober, vanaf 20.00 uur: gesprek over geloof in ontwikkeling (of: veranderend geloof) in het Achterom. We doen een poging om aan de hand van wat beelden en verhalen zicht te krijgen op ons eigen, veranderend, geloof.
Voor hen die ’s avonds liever niet de straat opgaan: deze gesprekskring wordt de week erop gehouden op de woensdagmiddag.De weekbrief van de wijkgemeente de Prinsekerk wordt uitgebracht door de kerkenraad, gepubliceerd op de website www.prinsekerk.nl en toegezonden aan abonnees. Aan- of afmelding voor de verzendlijst kan bij de predikant: predikant@prinsekerk.nl.
   
terug