Groet uit de Prinsekerk Groet uit de Prinsekerk
Weekbrief voor 2 weken van de wijkgemeente De Prinsekerk onder verantwoordelijkheid van de kerkenraad c.q. de predikant. Week 29 en 30, 2021

Zondag, 18 juli,
is de voorganger ds. Henk van de Graaf.
De dienst in de kapel begint om 10.00 uur en wordt via kerkdienstgemist en via facebook uitgezonden.
De organist is Jan Hendrik van de Kamp.

Zondag, 25 juli, is er een gezamenlijke dienst in de Bergsingelkerk. De voorganger is de heer Aad van Endhoven.
De dienst in de Bergsingelkerk begint om 10.00 uur en wordt via kerkomroep.nl/Bergsingelkerk en via facebook (Prinsekerk) uitgezonden.

Kerkdiensten
Wilt u een dienst in de kapel bijwonen (18 juli), dan moet u zich vooraf aanmelden bij: Henry Visser, telefoon 06 21414133.
Schroom niet u aan te melden: Er is voldoende plek.
Kerkgangers die zich hebben aangemeld zijn vanaf kwart voor tien van harte welkom.

Als u de dienst in de Bergsingelkerk wilt bijwonen, dan moet u zich vooraf aanmelden bij Wil van Namen, tel. nr. 06 20203544

Uit de kerkenraad
In een vorige weekbrief schreef ik dat we weer mochten zingen (en dat is door de gemeente enthousiast ontvangen).
We zijn als kerkenraad voortdurend bezig om te kijken wat mogelijk is. We willen nu gaan proberen om met elkaar na afloop van de kerkdienst koffie of thee te drinken.
Dat gebeurt dan wel buiten op de hof en natuurlijk alleen als het weer het toelaat. In de mededelingen voorafgaand aan de kerkdienst zal worden medegedeeld of het koffiedrinken doorgaat.
Aan dit bij elkaar komen zijn echter wel voorwaarden verbonden:
De tafels en stoelen zijn op de voorgeschreven afstand geplaatst en mogen niet worden verplaatst.
De koffie of thee wordt bij u gebracht, dus u mag het niet zelf halen. (Wat een luxe)
We willen het risico op besmetting vermijden door afstand te bewaren.
Ga dus alstublieft niet lopen naar andere tafels om daar een praatje te maken hoe verleidelijk dat ook is.

We gaan dit twee weken proberen. Intussen doe ik een beroep op u om hier een succes van te maken.
U kennende heb ik er vertrouwen in dat dit gaat lukken.
Hoera, weer iets meer!
Het aanmelden voor de kerkdienst blijft voorlopig nog wel van kracht.

Henry Visser
Tel.06-21 41 41 33

Bericht uit de ziekenboeg
Allereerst weer bedankt voor alle gebeden, kaarten, appjes en vooral: tekeningen! Van één van de kinderen kreeg ik vrolijk ingekleurde kleurplaten over Jezus en over Paulus. Van een ander een eigen tekening van de kapel die tegelijk mijn slaapkamer is. Dat lijkt me wel wat: snurken met orgelbegeleiding. Maar nu gooi ik de zaken wellicht iets te veel door elkaar. Laat ik maar gewoon nog een maand ofzo thuis blijven snurken en dan daarna met weer wat energie in mijn lijf naar de kapel komen om u eindelijk weer eens te zien. Ik kijk ernaar uit.

ds. Iet Buijser

Leesrooster voor de komende twee weken:
Zondag 18 juli   Marcus 6,30-44
Maandag 19 juli   Marcus 6, 45-56
Dinsdag 20 juli   Deuteronomium 10, 1-11
Woensdag 21 juli   Deuteronomium 10,12-22
Donderdag 22 juli   Deuteronomium 11, 1-9
Vrijdag 23 juli   Deuteronomium 11, 10-21
Zaterdag 24 juli   Deuteronomium 11, 22-32

Zondag 25 juli   Johannes 6, 1-15
Maandag 26 juli   Johannes 6, 16-24
Dinsdag 27 juli   Johannes 6, 25-36
Woensdag 28 juli   Johannes 6, 37-46
Donderdag 29 juli   Johannes 6, 47-59
Vrijdag 30juli   Johannes 6, 60-71
Zaterdag 31 juli   Marcus 7, 1-13

Voor u gelezen:   ‘De zwaluwen van de vrede
Álfred C. Bronswijk   Ladders naar de hemel

De zwaluwen van de vrede
de mussen van de gerechtigheid
vinden bij u een woning,
een veilig thuis.

Maak mij tot een duif,
die uw vrede
tot over het grote water draagt.

Maak mij tot een olijventak.
Een teken van hoop.
Het uitzicht op betere tijden.

Maak mij tot een lichtstraal,
die het verduisterde uitzicht
in nieuwe inzichten wijzigt.

Maak mij tot een suizende wind,
bevrijder van woedende stormen,
schenker van rustgevend getij.

Gebruik mij als uw werktuig, om
de zwaluwen van uw vrede,
de mussen van uw gerechtigheid,
een veilige woning te bieden,
een onderdak in ons mensenhuis.

Hartelijke groet, Ank Smit