Film met nabespreking Film met nabespreking
La fille inconnue
Vertaald: het onbekende meisje. Deze film past in de 40-dagentijd. Op allerlei manieren wordt getoond dat het leven niet goed is. De hoofdpersoon, een jonge ambitieuze vrouwelijke arts, laat een vrouw in de kou staan. Deze vrouw wordt diezelfde avond vermoord. De arts kan met deze schuld niet leven en zichzelf vergeven kan zij niet. Zij zoekt wegen om goed te maken wat niet goedgemaakt kan worden; om vergeving te vinden en een nieuw begin. 
13 maart 2019, vanaf 20.00 uur in de Kapel. De kapel is vanaf 19.30 uur open.
 
Rochus Zuurmond als gastspreker in de Open Kapel Rochus Zuurmond als gastspreker in de Open Kapel


Rochus Zuurmond is een theoloog die een aantal zeer lezenswaardige boeken op zijn naam heeft staan. Zijn laatste boek is ‘God en de moraal’. En daarover komt hij spreken. Ik erg blij met zijn komst. Rochus Zuurmond is één van de theologen waardoor ik mij graag laat inspireren. 
5 april 2019, 14.30 uur in de Kapel van de Prinsekerk

lees meer »
 
Boeken als kapstok Boeken als kapstok

Er zijn vier boeken uitgekozen om als kapstok te dienen voor een gespreksavond. Niet de boeken zelf worden besproken, maar de titel of een passage uit een boek zijn aanleiding voor een gesprek over leven en geloven. De boeken zelf zijn wellicht niet allemaal even gemakkelijk, maar zeker het lezen waard. Dit zijn de vier boeken:

lees meer »
 
PrinsJong PrinsJong
Elke 3e woensdag van de maand komt de jongerenkring bij elkaar bij één van de deelnemers thuis.

De jongerenkring bepaalt zelf de onderwerpen van gesprek en wijst iemand uit hun midden aan om die avond het gesprek te leiden. Een rode draad in onderwerpkeus en de gesprekken is het eigen leven als christen: voor welke keuzes kom je te staan, hoe geef je vorm en inhoud aan een gelovig leven, wat past er bij jou en waarom?

Voor meer informatie kun je een mailtje sturen naar
 
Preek-nabespreking Preek-nabespreking
door ds. Iet Buijser

Op een aantal momenten in dit seizoen staat een preek-nabespreking gepland. Ik zit met koffie klaar in het Achterom om iedereen te ontvangen die wil napraten over de preek van de daaraan voorafgaande zondag. (Na die dienst is een uitdraai van de preek beschikbaar.)
U bent welkom voor het nabespreken van de preek op:
woensdag 20 februari 2019, 10.00 uur en
woensdag 15 mei 2019, 10.00 uur
 
Bijbelkring in het Achterom Bijbelkring in het Achterom
o.l.v. ds. Iet Buijser

Elke 1e dinsdag van de maand, aanvang 10.00 uur in het Achterom
lees meer »
 
Emmakring Emmakring
o.l.v. ds. Iet Buijser

Voor de inhoud: zie de Bijbelkring in het Achterom.

De Emmakring is opgezet voor bewoners van het Emmahuis en van het Zorgcentrum Blijdorp, maar ook als u elders woont bent u welkom.
lees meer »
 
Belijdeniscatechisatie Belijdeniscatechisatie
o.l.v. ds. Iet Buijser

Belijden dat God jouw God is, is een persoonlijke daad en ook de weg daar naartoe is persoonlijk. Daarom: geen vooraf bepaald programma voor de belijdeniscatechese maar een open uitnodiging.
lees meer »