Bijbelkring in het Achterom Bijbelkring in het Achterom
O.l.v. ds. Iet Buijser
Elke 1e dinsdag van de maand, aanvang 10.00 uur

Op 7 april gaan wij verder met een aantal verhalen uit het boek Exodus. We worden bij de hand genomen door Johanthan Sacks. We ontmoeten elkaar op Skype.
 
PrinsJong PrinsJong
Elke 3e woensdag van de maand komt de jongerenkring bij elkaar bij één van de deelnemers thuis.

De jongerenkring bepaalt zelf de onderwerpen van gesprek en wijst iemand uit hun midden aan om die avond het gesprek te leiden. Een rode draad in onderwerpkeus en de gesprekken is het eigen leven als christen: voor welke keuzes kom je te staan, hoe geef je vorm en inhoud aan een gelovig leven, wat past er bij jou en waarom?

Voor meer informatie kun je een mailtje sturen naar prinsekerk@gmail.com.
 
Emmakring Emmakring
O.l.v. ds. Iet Buijser
Elke 2e dinsdag van de maand van 14.30 tot (ongeveer) 16.00 uur in de vergaderzaal op de 1e etage van het Zorgcentrum.

Voor de inhoud: zie de bijbelkring in het Achterom.

De Emmakring is opgezet voor bewoners van het Emmahuis en van het Zorgcentrum Blijdorp, maar ook als u elders woont bent u welkom.
 
Preek-nabespreking Preek-nabespreking
O.l.v. Ds. Iet Buijser
Op een aantal woensdagochtenden zit ik met koffie klaar in het Achterom. Een ieder die wil napraten over de preek van de daaraan voorafgaande zondag is van harte welkom. Op die zondag, na de dienst, is een uitdraai van de preek beschikbaar.

En let op! De preek-nabespreking in november wordt op donderdag gehouden. Die ochtend zit Hans Paauwe klaar met koffie, hij heeft die zondag ervoor gepreekt.

Wanneer? Op 9 oktober, 14 november, 22 januari, 1 april en 17 juni
 
V&T-avonden door het jaar V&T-avonden door het jaar
Ook dit jaar zal de commissie Vorming & Toerusting weer een aantal avonden organiseren waarin op een of andere manier een aspect van het leven voor het aangezicht van God belicht wordt.
Nog niet alles is bekend. Houdt u dus de site en de weekbrief van de wijkgemeente in de gaten.
lees meer »
 
Het begin van de veertigdagentijd Het begin van de veertigdagentijd
Aswoensdag 26 februari 2020, begint de veertigdagentijd. Dit moment markeren we om toe te leven naar het lijden en sterven van Jezus en – uiteindelijk – naar Pasen, de opstanding van de Heer.

Dit jaar zal ds. Anne-Marie van der Wilt met ons de overgang van de ‘gewone’ tijd naar de veertigdagentijd markeren. Anne-Marie van der Wilt is theoloog en kunstenaar. Wat zij op zondag vanaf de kansel vertelt over God en mens, verbeeldt zij als kunstenaar in textiel, hout, mozaiek en glas. Haar werk staat en hangt in veel kerken en stilte-ruimtes, haar stola’s worden met liefde gedragen door veel predikanten.

Aan de hand van beelden neemt zij ons mee en geeft zij ons een andere blik op God en mens.

Voor een kijkje naar het werk van Anne-Marie van der Wilt: www.zin-in-kleur.nl
 
Film met nabespreking Film met nabespreking
“The Farewell Party” Een film over euthanasie of over relaties?

“Vertel hem dat je een moordenaar bent”, zegt Levana, “maar geen seriemoordenaar.” Haar man Yehezkel heeft een ingenieus euthanasie-apparaat in elkaar geknutseld. Als je iemand helpt om einde te maken aan zijn lijden, ben je in Israël strafbaar. Dit doosje zorgt ervoor dat de patiënt zelf de dodelijke injectie toedient. Maar het succes is te groot. Al gauw kloppen er meer bewoners van het bejaardentehuis aan, met een terminaal zieke geliefde die over het eigen lot wil beschikken. Wat nu?
 
lees meer »
 
Belijdeniscatechisatie Belijdeniscatechisatie
o.l.v. ds. Iet Buijser

Belijden dat God jouw God is, is een persoonlijke daad en ook de weg daar naartoe is persoonlijk. Daarom: geen vooraf bepaald programma voor de belijdeniscatechese maar een open uitnodiging.
lees meer »